Integer bestuur

Onze visie op integriteit is recent verwoord in ‘Winst van integriteit’ van medeoprichter Leo Sonneveld. Het is een boek over verbeteringsprocessen in besluitvorming en good governance. Integriteit speelt hierin een cruciale rol. Een praktische gids voor bestuurders en leidinggevenden.

Integer

Het woord “integer’ komt uit het Latijn en staat voor kwaliteiten zoals heel, ongeschonden, rechtschapen, onpartijdig en onbaatzuchtig. Integriteit gaat verder dan alleen maar voldoen aan de regels. Mensen die integer handelen, zijn mensen die verantwoordelijkheid nemen, open­heid en transparantie nastreven en die de dialoog bevorderen, vooral ook als ze het niet met elkaar eens zijn. Leo Sonneveld maakt op overtuigende wijze duidelijk dat behoorlijk bestuur in essentie niet gaat over het naleven van regels en wetten (compliance), maar vooral over de vraag hoe bestuurlijke en politieke keuzes tot stand kunnen komen die werkelijk integer zijn en die alle betrokken partijen “heel laten’.

Praktische gids

Het maken van integere keuzes is een vaardigheid die je kunt leren. Niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. Dit boek geeft naast een beknopt theoretisch overzicht, zes praktische stappen met eenvoudige oefeningen. Een praktische gids voor bestuurders en leidinggevenden die op integere en bezielende wijze om willen gaan met complexe bestuurlijke, politieke en persoonlijke vraagstukken.

Recensies

Uiteraard zijn we dankbaar voor oprechte recensies op bol.com.

Boek bestellen

Je kunt het boek via stichting GoGoMo bestellen voor € 16,90 plus € 2,- bijdrage in verzendkosten. Daarmee help je de stichting en het is ook iets goedkoper dan de verzendkosten via bijv. Bol.com. Bij donaties vanaf €22,- ontvang je het boek gratis.

Bestelformulier